Google Classroom. Preguntes freqüents

Modificat el Dt, 18 Jul., 2023 a les 2:45 PM

— Podem tenir un domini per a docents i un altre per a alumnes?

El domini ha de ser el mateix per als docents i per als alumnes. Clickedu i G suite només poden estar vinculats per un sol domini.

— Qui ha de fer la sincronització d’usuaris i matèries?
La sincronització només la pot fer l’administrador de Clickedu i alhora ha de ser el superadmin del G suite i ha de tenir la seva sessió oberta de Google en el moment de realitzar aquestes accions. Aquest superadmin ha de tenir el permís Super Admin Google Apps Administrator Seed Role. També cal que totes les aplicacions de Google de la pàgina Servicios de administración de Google Workspace tinguin permisos atorgats.

— Vull fer la sincronització d’usuaris i a la columna Usuaris LMS no m’apareix res tot i ser el superadmin del Gsuite i estar connectat amb la meva sessió de Google.

Per fer la sincronització dels alumnes, aquests han de tenir una adreça de correu introduïda a la seva fitxa. Després, a la columna Usuaris LMS, ja apareixeran els usuaris del G suite per tal de poder vincular-los i sincronitzar-los amb els usuaris de Clickedu.

— He perdut la sincronització amb el Google Classroom.

Desconnecteu-vos i torneu-vos a connectar amb el vostre compte de Gmail. Heu de clicar la icona negra amb la silueta blanca del menú de funcionalitats i després la icona del núvol. A continuació, veureu una pantalla on haureu de clicar a l'enllaç Connecta de l'apartat de Google. Finalment, us demanarà que inclogueu les vostres dades d’accés (nom d'usuari i contrasenya) a Google. Haureu d'acceptar les advertències de seguretat i ja tindreu la connexió configurada.

— Clickedu té un enllaç directe per entrar al Classroom?

Sí, existeix un enllaç directe a Google Classroom des de Clickedu si prèviament heu realitzat les configuracions corresponents. Consulteu els punts del manual relacionats seguint aquest enllaç.

Posteriorment, si la vinculació s’ha produït correctamente, trobareu l’enllaç a matèries > entreu a la matèria vinculada a Google Classroom > feu clic a Google Classroom.

— No puc recuperar les notes dels ítems.

No es poden recuperar les notes dels ítems perquè no hi ha els usuaris sincronitzats (cal que ho faci el superadmin des de Sincronitzar usuaris), perquè el docent no està connectat amb la seva sessió de Gmail o perquè l’ítem no està creat com un ítem de Classroom.

— Per poder enviar notes a Clickedu, cal que l’alumne hagi fet la seva vinculació amb el seu compte de Gmail?

No és necessari. Però sí que ho és per poder fer la seva sincronització amb Google Calendar i altres.

— Es poden modificar les notes dels ítems del Classroom des de Clickedu?

Es poden modificar les notes des de Clickedu, però no es modificaran al Classroom. El millor és modificar-les al Classroom i fer de nou la recuperació des dels ítems de Clickedu.

— Si posem notes al Classroom sobre 10 i a Clickedu tenim format sobre 4, què passa?

En traspassar la nota, la converteix en la base que hi hagi establerta a Clickedu. P. ex. si es posa un 10 al Classroom i la base a Clickedu és 4, la nota es convertirà en un 4.