Franges horàries

Modificat el Dc, 5 Jul., 2023 a les 2:50 PM

Per definir les diferents franges horàries del curs

El primer que cal fer per introduir els horaris a Clickedu és definir les franges horàries, que permeten indicar les hores d'inici i final de cada classe per a cada curs o etapa.

• Permisos necessaris: Gestionar horaris, juntament amb Accedir al bloc AdministracióGestionar les dades dels alumnes i els aspectes acadèmicsGestionar les dades del personal docent i PAS

1. Des del bloc Administració, accediu al mòdul Horaris.

2. Aneu a la pestanya Franges horàries.

3. Cliqueu Alta de tipus d'horari.

4. Indiqueu el nom del tipus d'horari (amb un màxim de vint caràcters), elegiu els cursos afectats i cliqueu Acceptar.

Un curs només pot estar vinculat a un tipus d'horari. Això implica que totes les classes d'un mateix curs han de tenir el mateix horari.

Si és necessari posar les tutories a l’horari, també cal incloure, a part dels cursos, l’etapa o cicle.

Quan guardeu anireu a la pantalla anterior, on podeu veure el nou tipus d'horari que heu creat, que podeu editar (), administrar () o, si no té franges horàries, eliminar ().

5. Per afegir-li franges horàries cliqueu  (Administrar).

Aquí podeu donar d'alta l'horari amb les seves franges.

En general només necessiteu un horari. En necessiteu més si en diferents moments del curs escolar teniu diferents franges horàries (p. ex., si al juny feu jornada intensiva).

6. Cliqueu Alta franges.

7. Indiqueu el nom de l'horari i els dies de la setmana en què té lloc.

Si només teniu un horari durant tot el curs, no cal que indiqueu la data final. D'aquesta manera, aquest horari us servirà cada any.

En canvi, si teniu més d'un horari (per exemple, perquè feu jornada intensiva al juny), sí que heu d'indicar la data final. Per poder aprofitar aquests horaris cada any, haureu de modificar-los per actualitzar les dates.

8. Afegiu les franges horàries indicant l'hora inicial i final i el tipus de franja (lectiva, esbarjo lectiu, esbarjo o dinar) i clicant (Afegir).

Podeu esborrar una franja amb la icona .

Podeu copiar les franges horàries d'un dia a la resta clicant Copiar a tots els dies.

9. Cliqueu Guardar.

Anireu a la pantalla anterior, on podeu administrar l'horari () per modificar les franges o eliminar-lo ().