Nova intervenció del DOIP

Modificat el Dj, 26 Oct., 2023 a les 4:43 PM

Per sol·licitar i validar una intervenció

— Sol·licitar una intervenció
— Validar la intervenció i assignar els agents

SOL·LICITAR UNA INTERVENCIÓ

Des d’accions podem crear una nova intervenció. Aquesta funcionalitat permet buscar qualsevol alumne de l’escola per poder-lo donar d’alta en una intervenció (fent clic al símbol ‘+’ de color verd) i consultar-ne la fitxa (fent clic a la silueta blava) (Fig.12).

Fig.12

Normalment, les persones que poden donar d’alta una nova intervenció són:

- el Cap del DOIP: pot generar una nova intervenció a qualsevol alumne del centre.

- el membres del DOIP: també poden generar una nova intervenció a qualsevol alumne.

- els tutors de classe: poden crear una intervenció només als alumnes de la seva pròpia classe (encara que no tinguin el permís Donar d’alta noves intervencions de DOIP).

- els mestres i professors: no poden generar cap intervenció, a no ser que se’ls assigni l’esmentat permís.

Quan es dona d’alta una nova intervenció, s’accedeix a una pantalla doble, on s’han d’emplenar dos tipus de camps diferents. Per una banda, les dades bàsiques; per l’altra, el formulari d’alta (Fig. 13)

Fig.13

A l’esquerra de la pantalla veureu el nom de l’alumne, el tutor i el curs, i després podreu introduir tota la informació referent a la intervenció:

- el motiu de la intervenció

- una breu descripció

- el tipus d’intervenció (desplegable amb opcions configurades pel Cap del DOIP)

- designar el responsable de la intervenció entre els membres del DOIP

- la data de creació de la intervenció

- si la intervenció té un cost

- la possible vinculació amb alguna intervenció anterior

- la possible activació d’una notificació, via correu electrònic, per al responsable que hagueu designat.

A la dreta, en canvi, hi veureu el qüestionari de la nova intervenció, el formulari d’alta, que ha de ser respost per la persona que crea la intervenció. Durant el procés de la intervenció, només el Cap del DOIP i el responsable d’aquella intervenció, poden modificar i editar aquest qüestionari (Fig.14).

Fig.14

Al final, cal guardar el contingut d’aquesta pantalla.

VALIDAR LA INTERVENCIÓ I ASSIGNAR ELS AGENTS

Quan el responsable que hem designat entra a la seva sessió, al Sumari tindrà l’avís per validar aquesta intervenció. Pot validar-la des de la pantalla on acceptarà o denegarà aquesta intervenció i l’assignarà als agents. Pot accedir-hi directament des de l’ull que li surt a l’avís del Sumari, o des de Matèries > DOIP > Taula d’intervencions > icona Validar intervenció (ninotet blau amb clau anglesa, Fig.14).

Quan s’accepta o denega la intervenció, l’estat en què apareix a la taula d’intervencions canviarà, ja que fins aleshores estava en estat pendent. A més, des d’aquesta mateixa pantalla, es pot editar la intervenció i modificar-ne el contingut.

Un cop el responsable de la intervenció  l’ha validada, haurà d’assignar els agents que poden formar part de tot el procés. (Fig.15)

Nota: el Cap del DOIP també pot validar o denegar la intervenció proposada, i editar la intervenció creada.

Fig.15

Els agents poden ser:

• Pares o mares (responsables)
  • Tutor/a de la classe
  • Caps d’estudis
  • Membres del DOIP
  • Professors de les matèries que té l’alumne
  • Agents externs (si n’hem creat algun)

Es dona d’alta la data de l’assignació i es pot avisar per correu electrònic als agents que han d’intervenir a la intervenció. És molt recomanable fer-ho en cas d’escollir els responsables (pare i mare de l’alumne).