Crear un projecte

Modificat el Tue, 22 Aug 2023 a les 12:32 PM

Per poder crear un projecte on s'hi podran incloure alumnes de diferents cursos, diversos professors i que afecti més d'una matèria

El treball per projectes permet organitzar els alumnes en diferents grups —i fins i tot individualment— perquè treballin algun tema que els permeti pensar per ells mateixos, investigar i aprendre dels seus errors i encerts. A cada treball se li poden assignar professors i crear-hi diferents grups d'alumnes amb determinats rols. També hi ha la possibilitat de tenir un tauler on penjar enunciats, arxius i vincles perquè els vegin tots els alumnes o determinats grups o rols. Aquests treballs es poden valorar individualment o grupalment i es poden relacionar amb rúbriques perquè un alumne també pugui ser avaluat pels seus companys, els seus responsables, altres professors i ell mateix.

1. Des d'Administració > Acadèmic > Estructura de cursos > una etapa o cicle > (Continguts i eines de les matèries), activeu Treballs per projectes.

Si voleu que el projecte sigui visible als alumnes, aneu a Administració > Acadèmic > Estructura de cursos, cliqueu (Visió dels alumnes) de l'etapa on heu activat el treball per projectes i activeu la visió dels projectes.

2. Des del bloc Matèries, cliqueu, al menú superior, Projectes. Us apareixeran els projectes dels quals sou professor.

També hi podeu accedir des de les eines del professor d'una matèria. Us apareixeran els projectes d'aquella matèria.

Escolliu entre Projectes per grups o Projectes individuals.

Els projectes per grups són projectes en què els alumnes treballaran per grups. És l'opció que té més eines. Si cada alumne tindrà el seu projecte i voleu fer un seguiment individual sense tantes eines, la millor opció són els projectes individuals.

PROJECTES PER GRUPS

1. Per crear un projecte per grups cliqueu, a Projectes per grups, el botó Nou projecte per grups i ompliu els camps.

A Cursos, seleccioneu els cursos involucrats en el projecte. Llavors podreu seleccionar les matèries d'aquell curs, els professors encarregats del projecte i, finalment, els alumnes que participaran en el projecte.

El camp Metodologia és per si voleu marcar que esteu seguint un tipus de metodologia o un altre per fer els grups d'alumnes (p. ex. aleatòriament o tenint en compte les diferents habilitats dels alumnes).

A Eines disponibles i Opcions de l'alumne disponibles podeu escollir si voleu que el projecte tingui algunes eines com el mur i el tauler i si els alumnes poden modificar certs aspectes del seu grup.
El
mur permet compartir textos, arxius i vincles amb diferents grups, experts o rols.
El
tauler permet compartir textos, arxius i vincles amb tots els alumnes del projecte.

Marqueu quants grups voleu fer —un com a mínim—, poseu-los un nom i, si voleu, escolliu imatges del vostre ordinador perquè serveixin de logotip dels grups.

Marqueu el nombre d'experts i rols que voleu tenir i el seu nom, codi i color.

A Ítems avaluatius del projecte podeu escollir els ítems avaluatius de les matèries als quals vulgueu relacionar el projecte. Perquè us apareguin haureu de tornar a aquesta pàgina un cop ja hàgiu creat el projecte per tal que es puguin carregar els ítems de les matèries seleccionades.

2. Cliqueu Guardar.

3. Arrossegueu els alumnes que heu seleccionat als diferents grups.

També podeu clicar Repartir alumnes perquè els alumnes s'assignin als grups de manera aleatòria i clicar Desassignar alumnes perquè s'esborrin totes les assignacions.

4. Cliqueu el primer cercle de cada alumne per definir si és algun tipus d'expert i el segon per definir si té algun tipus de rol.

5. Cliqueu Guardar.

Tornareu a la pantalla principal dels projectes, on podreu veure el projecte que acabeu de crear.

Per cada projecte podreu fer les següents operacions:
Administrar (). Per veure els diferents grups, gestionar els instruments d'avaluació i entregues de treball i, si el projecte té eines activades, utilitzar-les (mur i tauler).
Editar (). Per modificar el projecte.
Editar grups (). Per modificar els grups del projecte.
Avaluació final (). Per avaluar cada grup i afegir observacions.
Esborrar (). Per esborrar un projecte cal que aquest no tingui alumnes distribuïts en els grups, com tampoc instruments d'avaluació ni res al mur i al tauler.

PROJECTES INDIVIDUALS

1. Per crear un projecte individual cliqueu Projectes individuals, Nou projecte individual i ompliu els camps.

A Cursos, seleccioneu els cursos involucrats en el projecte. Llavors podreu seleccionar les matèries d'aquell curs, els professors encarregats del projecte i, finalment, els alumnes que participaran en el projecte.

2. Cliqueu Guardar.

Tornareu a la pantalla principal dels projectes, on podreu veure el projecte que acabeu de crear, on cada alumne és un grup.

Per cada projecte podreu fer les següents operacions:
Veure mur (). Per accedir al mur del projecte.
Gestionar instruments d'avaluació (). Per associar el projecte a una rúbrica.
Entrega de treballs (). Per crear entregues de treballs relacionades amb aquest projecte.
Editar (). Per modificar el projecte.
Avaluació final (). Per avaluar cada grup i afegir observacions.

També podeu crear un projecte per a cada alumne amb el botó Nou projecte individual massiu, que crearà un projecte per a cada alumne que escolliu i podreu posar un nom diferent a cada projecte.