Llistat d'alumnes (Nova versió)

Modificat el Dc, 3 Maig, 2023 a les 11:13 AM

Per llistar les dades que us interessin sobre els alumnes

Sempre que necessiteu dades dels vostres alumnes podeu llistar-les amb aquest llistat: els telèfons d'una classe, tots els germans petits del centre, les al·lèrgies i intoleràncies, els alumnes que són de família nombrosa, etc.

• Permisos necessaris: Accedir al bloc AdministracióConfigurar aspectes acadèmicsGestionar les dades del personal docent i PAS.

1. Des del bloc Administració, aneu al mòdul Gestió d'usuaris.

2.Llistats, cliqueu Llistat d'alumnes (Nova versió).

També hi podeu accedir des d'Administració > Llistats, informes i graelles > Llistats i informes dels usuaris > Llistat d'alumnes (Nova versió).

3. Al cercador indiqueu el curs escolar del qual vulgueu cercar els alumnes, l'ordre en què voleu que es mostrin els resultats i les classes en què voleu cercar.

Si voleu llistar aquells alumnes que no estan assignats a cap classe podeu marcar Alumnes sense classe assignada.

Per llistar només alguns alumnes d'algunes classes marqueu Seleccionar alumnes concrets (de les classes seleccionades) i marqueu els alumnes que voleu.

4.Camps heu d'escollir les dades que voldreu que apareguin dels alumnes.

Podeu modificar l'ordre en què apareixeran les dades a Camps seleccionats.

5. Per cercar, per exemple, els alumnes que són de família nombrosa, podeu seleccionar tots els alumnes del centre, escollir el camp Família nombrosa, i, a Condicions de filtratge, clicar Afegir filtre, cercar aquest camp i seleccionar aquells que sí que siguin de família nombrosa.

6.Filtres predefinits podeu definir que només voleu buscar algun sexe, alumnes nous d'aquest curs, alumnes que estiguin d'alta o segons si tenen o no germans al centre.

Si esteu buscant dades familiars, us pot interessar que només aparegui algun dels germans. Ho podeu fer des de Gestió de famílies, escollint quin dels germans del centre voleu que aparegui i si voleu considerar germans aquells alumnes amb un pare en comú o els han de coincidir els dos.

7. Si heu creat filtres, a Filtres d'usuaris podeu precisar la cerca perquè només se us mostrin, per exemple, els alumnes amb certa al·lèrgia.

Per definir si voleu els alumnes amb totes les opcions seleccionades o amb qualsevol d'elles heu d'utilitzar les possibilitats que teniu a Opcions. Al final d'aquest punt podeu trobar exemples d'aplicacions d'aquestes opcions.

8. Cliqueu Generar llistat.

Aquí podeu veure el llistat que heu generat.

Escolliu algunes opcions sobre el llistat, com veure el número de la fila, fixar les primeres columnes per no perdre de vista els alumnes i paginar els resultats.

A més, podeu editar els camps del llistat.

Els canvis que feu en aquest llistat no modifiquen les dades reals de la plataforma: només serveixen per a la generació i exportació del llistat.

També podeu exportar el llistat a Excel, Word, en format CSV, imprimir-lo o utilitzar-lo per generar etiquetes.

Amb Guardar cerca podeu desar la cerca de camps, les condicions de filtratge i els filtres predefinits que heu utilitzat per recuperar el mateix llistat amb Cerques guardades.

EXEMPLES D'OPCIONS DE FILTRATGE

Imaginem que heu creat dos filtres, un per a les malalties i un altre per a la medicació, i que teniu cinc alumnes amb la següent informació:

Si seleccioneu els següents filtres en el llistat, us apareixeran uns alumnes o uns altres segons l'opció de filtratge que escolliu:

Vegem quins alumnes us apareixeran segons cada opció de filtratge:

Opció triada Alumnes Per què
Qualsevol opció triada de qualsevol dels filtres triats Marc, Cris, Maria i David Perquè tenen alguna opció de qualsevol dels filtres.
Qualsevol opció triada de tots els filtres triats
Marc i Cris Perquè tenen alguna opció a cada filtre.
Totes les opcions triades de qualsevol dels filtres triats
Marc i David Perquè tenen totes les opcions d'algun dels filtres.
Totes les opcions triades de tots els filtres triats
Marc Perquè té totes les opcions de tots els filtres.