Indicadors

Modificat el Dv, 15 Març a les 1:11 PM

Per recollir dades estadístiques

Aquesta eina us permet dur un control de dades per obtenir informació i marcar-vos objectius. Els indicadors us mostren si els objectius marcats s'han o no assolit. Podeu utilitzar dades de dins la plataforma, que es calcularan automàticament (la nit dels dies definits), i dades que introduïu vosaltres cada vegada que en vulgueu calcular l'estat.

Com que el càlcul de determinades dades pot ser lent, la informació dels resultats es guarda per base de dades i la recuperem cada vegada que l'usuari ens ho sol·licita.

• Permís necessari: Accedir als indicadors de qualitat.

CREAR O MODIFICAR UN INDICADOR

1. Des del bloc Gestió, accediu al mòdul Incidències i indicadors.

2.Indicadors, cliqueu Indicadors.

Veureu un cercador d'indicadors i una taula amb els indicadors predefinits i els definits per l'escola.

3. Cliqueu 'Nou indicador' per crear un indicador o la icona del llapis (Editar) per modificar-ne un de ja existent.

4. Ompliu els camps.

— Tipus d'indicador. General o procés. Els indicadors generals tenen dos camps més: DepartamentsIndicadors relacionats.

— Núm. Codi de l'indicador.

— Nom. Nom de l'indicador.

— Data. Determina el moment en què s'activa l'indicador i en què el sistema començarà a fer-ne els seguiments (si no informeu cap data s'utilitzarà l'01/01/1970). En el cas dels indicadors amb dades de Clickedu, el càlcul es realitzarà durant la nit dels dies definits.

— Categoria. Tipus d'indicador, d'entre les categories que hàgiu creat (vegeu com crear-les aquí).

— Periodicitat. Cada quan s'han de realitzar els càlculs de l'indicador, d'entre les periodicitats que hàgiu creat (vegeu com crear-les aquí).

— Tipus de dades. Si les dades són de la plataforma o les entrareu vosaltres a mà quan vulgueu realitzar el càlcul. Podeu consultar els detalls dels indicadors que utilitzin dades de Clickedu aquí i els detalls dels que utilitzin dades manuals aquí.

— Informació de l'indicador. Dades que s'utilitzaran per calcular l'indicador.

— Unitat de mesura. Mètode que s'utilitzarà per calcular l'indicador. En el cas de les dades de Clickedu, quan seleccioneu una informació ja us apareix la unitat de mesura, que en algun cas podeu canviar per alguna altra.

— Objectiu. El que s'haurà de complir perquè es consideri que l'indicador s'ha assolit.

— Responsable. Persones que podran fer el seguiment del resultat dels càlculs automàtics o que podran calcular els indicadors manuals i fer-ne el seguiment. Rebran un avís a Sumari per informar que ja s'ha fet el càlcul automàtic o per recordar que s'ha de realitzar el càlcul.

— Documents adjunts. Per afegir arxius relacionats amb l'indicador.

— Inactiu. Per desactivar l'indicador i no se'n facin càlculs.

5. Cliqueu 'Guardar'.

INDICADORS PREDEFINITS

Hi ha alguns indicadors que ja us venen creats. Si els modifiqueu (amb icona del llapis) veureu que no els podeu canviar el nom, la categoria, la periodicitat, les dades que utilitza, etc. Sí que podeu canviar l'objectiu, el tipus de gràfic i el responsable.

Si no voleu fer servir aquests indicadors els podeu desactivar marcant Inactiu.

Podeu aprofitar aquests indicadors predefinits per utilitzar-los com a plantilla per fer-ne de nous amb els canvis que desitgeu. Per fer-ho, dupliqueu-los (icona dels dos fulls) i editeu el nou indicador.